Groepen 3/4

We leren elke dag iets nieuws op het gebied van lezen, rekenen en taal. Twee ochtenden per week zit groep 4 met juf Esmee in een ander lokaal en juf Henny blijft met groep 3 in het ‘eigen’ lokaal. Iedere paar weken starten we met een nieuw project. We zoeken dan met elkaar naar antwoorden op vragen die wij samen met de juf verzinnen. Zo leren we op een leuke manier heel veel! We zoeken in boeken, op internet, en gaan ook wel op excursie! Dat is natuurlijk het allerleukste!

Onze belevingen

 • 2018-10-30

  gymmen met ouders

  Woensdag voor de herfstvakantie mochten de ouders met ons meegymmen. Wij vonden het erg stoer dat er zo veel papa’s en mama’s mee durfden te doen. De kinderen vonden het erg leuk en de meeste ouders vonden het voor herhaling vatbaar.

 • 2018-09-17

  schoolreisje

  Donderdag hadden wij een supervet schoolreisje. In het Outdoorpark in Almere hebben we gesurvivald. We hebben veel parcoursen afgelegd over touwbruggen, autobanden, kabels enz. Met een zwemvest aan moesten we aan een kabel over het water heen, dat was best een beetje eng. Aan het einde gingen we met zijn allen de modder in. Dat was echt gaaf. Gelukkig konden we douchen en omkleden voordat we weer met de bus naar huis gingen.

 • 2018-06-05

  kunstschilderen met meester Frank

  Schilderen met meester Frank is echt leuk. Hij komt elke dinsdag met ons werken. De eerste keer moesten we een abstract kunstwerk maken en de tweede keer moesten we figuratief schilderen. Nu moesten we een realistisch schilderij maken. We mochten zelf weten wat we gingen schilderen. Volgende keer gaan we schilderen op muziek. Dat lijkt ons erg leuk.

 • 2018-02-15

  Carnaval

  Iedereen was verkleed op school gekomen. We gingen in polonaise naar de aula. Na even gedanst te hebben gingen we in groepjes spelletjes doen. Groep 8 had hele leuke spelletjes bedacht. Op het einde gingen we weer polonaise dansen in de aula. Het was een hele leuke ochtend.

 • 2017-12-19

  Brandweer

  Na het project over de brandweer mochten we gaan kijken in de brandweerkazerne. Daar kregen we een helm op en een zware jas aan. Ook mochten we ademen door een zuurstofmasker, dat prikkelde. Het leukste was toch dat we in de brandweerwagen mochten zitten.

 • 2017-12-18

  Hoor eens

  Op vrijdagochtend kwam een mevrouw heel veel vertellen over verschillende hoorns. Zelf kon ze ook heel goed op een hoorn spelen.
  Daarna hebben we zelf een hoorn gemaakt en er op gespeeld.

 • 2017-12-18

  Sinterklaas

  Sinterklaas kwam op school aan met een brandweerauto. Dat was erg leuk, want wij hadden het net een project over de brandweer. Toen Sinterklaas in de aula was, kwam de Piet die kwijt was gelukkig weer tevoorschijn.
  Na het speelkwartier kwam de Sint en zijn Pieten bij ons in de klas op bezoek. We hadden een tekenboek voor Sinterklaas gemaakt en we hebben gedanst met de Pieten. Tenslotte kwamen er een heleboel cadeautjes uit de grote brandweerwagen. Dat was een verrassing.

 • 2017-09-17

  schoolreis

  We waren met zijn allen in Burger’s Zoo. Het was erg leuk en we hebben heel veel dieren gezien. De vlinders waren het mooist, ze kwamen op je zitten. In de speeltuin was het ook erg leuk; daar konden we lekker klimmen en klauteren.

 • 2017-09-11

  Gym

  Veel kinderen uit groep 3-4 vinden gym het allerleukste vak. Groep 3 vond de zaal wel heel groot.

  Nu zijn ze er wel aan gewend!

 • 2017-05-08

  Paaseieren maken

  In de week voor pasen hadden we geen project. We hebben toen met papier-maché paaseieren gemaakt. Eerst moesten we een ballon opblazen en die beplakken met krantenpapier. Sommige kinderen hadden een grote en een kleine ballon beplakt. Toen het droog was werd de grote ballon doorgesneden. Van die kleine ballon werd een kuikentje gemaakt. Het kuiken kwam uit het ei. Daarna hebben we het geverfd.

 • 2017-03-28

  Project "het weer"

  We hadden een project over het weer. Elke dag hebben we 3 keer de temperatuur gemeten. Van die gegevens hebben we een staafgrafiek gemaakt. Zo konden we heel snel zien wanneer het het warmst of het koudst was. We hebben ook op de computer filmpjes gekeken over wind, neerslag enz. Ook hebben we vragen bedacht en antwoorden gevonden. We hebben ook een regenmeter gemaakt, maar het heeft in die weken niet geregend. Ze zijn dus leeg gebleven.

  Als afsluiting had ieder groepje een weerbericht gepresenteerd.