Groepen 1/2

Van harte welkom op de pagina van groep 1-2. Elke dag leren wij weer nieuwe dingen. De juf maakt ons allemaal nieuwsgierig, zodat wij nadenken en antwoorden zoeken op vragen die te maken hebben met de verschillende thema’s. Daarnaast spelen wij binnen en buiten gezellig met elkaar en verzinnen bijna elke dag wel een nieuw spel!

Onze belevingen

 • 2022-06-06

  Kunst maken

  We kregen ook nog een kunstenares op bezoek in de klas die met ons een workshop ging doen. We maakten een werkstuk vol geheimschriften. Het was een hele klus maar op het resultaat mogen we best trots zijn.

 • 2022-06-06

  Bezoek aan de galerie

  Vol bewondering en heel aandachtig werd er door de kinderen naar alle beelden en schilderijen gekeken. De mevrouw van stEK vertelde eerst iets over de kunstwerken en daarna gingen we zelf op zoek naar schilderijen met en leuk verhaal, abstracte schilderijen en stillevens.
  Het was een leerzaam uitstapje

 • 2022-06-06

  Kunst

  We zijn een nieuw project gestart samen met groep 3-4.
  De juffen speelden een toneelstukje waarin een schilder allerlei portretten ging maken.
  Nu mogen we zelf met het thema Kunst aan de slag.

 • 2022-06-06

  Koningsspelen

  Een hele dag was het feest!
  We begonnen met de koningsspelendans. Die deden we met alle kinderen van de school op straat.
  Daarna waren er heel veel spelletjes op het plein, een echt springkussen en een ijsje toe.

 • 2022-06-06

  rommelmarkt

  Het was een gezellige, drukke middag. de kinderen hebben geweldig geholpen om heel veel geld te verdienen voor de Speelgoedbank in Dronten.

 • 2022-04-10

  Eierbaan

  We hadden een probleempje om op te lossen. Een boer had kippen die hun eitjes niet meer in het leghokje legden maar zomaar van de stok lieten vallen! Na lang nadenken, uitproberen en samenwerken hadden we de oplossing: een eierglijbaan. Wat een feest was het toen we zagen dat het ook nog echt werkte.

 • 2022-04-10

  1 april

  Het was geen grap, er lag echt een flink laagje sneeuw op het plein. Dus gingen we snel naar buiten en hebben lekker met de sneeuw te spelen. We maakten de grootste sneeuwbal van de wereld Het was leuk maar ook wel koud en nat!

 • 2022-03-23

  Voorlezen

  Het was best spannend voor de kinderen van groep 7-8. Ze mochten ons eindelijk komen voorlezen. Gelukkig zijn heel veel kinderen dol op boeken en voorlezen. Dus werd er aandachtig geluisterd en daarna nog even gezellig gepraat over het boek. We gaan dit nog heel vaak doen!

 • 2022-03-23

  Een hok vol.

  Het was een flink klusje. Maar met veel plezier maakten alle kinderen een kip of kuiken. Alle kippen zitten nu gezellig bij elkaar in het kippenhok van de huishoek.

 • 2022-03-14

  Kippenproject

  De kinderen wisten het zeker; na de voorjaarsvakante moest er gewerkt worden over kippen. Ze verzonnen zelf een knutselwerkje en mooie leervragen.
  Spontaan kwam er een onderzoekje naar veren; welke dwarrelt nu het langzaamst naar beneden?

 • 2022-03-14

  Carnaval

  Iedereen van de klas kwam deze dag anders p school. Na even oefenen in de klas was het zover. We mochten met alle kinderen in de school op het binnenplein in de polonaise. De hele dag hadden we feest en deden we leuke spelletjes. Het was een geweldig leuk feest!

 • 2022-03-14

  EHBO

  We sloten ons project af met een echte EHBO-les. Want wat moet je doen als er iemand heel hard is gevallen buiten op het plein? En hoe plak je nu netjes een pleister op een wondje? We maakten een pleisterdoosje en kunnen nu zelf een beetje dokter spelen.

 • 2022-02-17

  Wij blijven gezond!

  Fruit eten, water drinken en veel buiten spelen. Zo worden we sterk en gezond. En af toe even op bezoek bij de dokter. Want dat kon in onze eigen dokterspraktijk in de klas.

 • 2021-12-22

  Fijne vakantie en tot ziens in 2022

 • 2021-12-22

  kerst op school

  De laatste schooldag van het jaar kwam iets sneller dan gepland.
  Toch hebben we heel gezellig samen kerst kunnen vieren. We maakten kerststukjes en luisterden naar het vierde adventverhaal van juf Yvon op het binnenplein.
  En onze lunch was wel heel gezellig; allemaal lekkere hapjes eten met zijn allen aan een lange tafel.

 • 2021-12-22

  Een kok op bezoek

  Als afsluiting van ons project; ‘Het restaurant’ kwam de kok van restauarant Savage uit Harderwijk op bezoek. Hij nam ook de chef mee.
  Samen hebben ze al onze vragen beantwoord. Ze lieten zien hoe je snel een wortel snijdt zonder in je vingers te snijden. Tot slot kookten ze als een echt team een lekkere chocolademousse die wij hielpen opeten!

 • 2021-12-08

  Kerstboom 2021

  De kinderen van groep 1 en 2 mochten met elkaar zelf de boom versieren. Iedereen hielp mee en ze weten het zeker; het is de allermooiste boom in de school!

 • 2021-12-08

  Sinterklaasfeest

  Wat een feest!
  Twee pieten kwamen op bezoek. We gingen met ze dansen, zongen liedjes en aten pepernoten.En natuurlijk kregen we ook cadeautjes. Het was een hele gezellige dag.

 • 2021-11-29

  Sinterklaas

  Drie weken lang kunnen we werken over Sinterklaas. Van alle hoeken is de verteltafel met de sinterklaas playmobile toch heel favoriet. Wat een leuke verhalen worden hier verzonnen!

 • 2021-11-08

  Twee vrolijke eekhoorntjes

  We werkten rondom het boek: twee vechtende eekhoorntjes. Omdat de eekhoorntjes toch vrienden werden aan het eind, maakten we schilderijen van de twee vrienden. Het zijn kunstwerken geworden!

 • 2021-11-08

  Appelmoes

  We gingen koken. Eerst appeltjes schillen en in stukjes snijden. Om de beurt even roeren in de pan. En ‘s middags hadden we als toetje na de lunch allemaal eigengemaakte appelmoes!

 • 2021-11-08

  Herfst!

  Het is volop herfst. De kinderen hebben een winkel bedacht. Je kan er kastanjes, blaadjes en nep paddenstoeltjes kopen. Want het blijft een leuk spel; winkeltje spelen.

 • 2021-10-05

  Aai-en knuffeldag

  Op dierendag waren we uitgenodigd op de Aai-en knuffeldag bij Groevenbeek. Wat hebben ze daar veel dieren! De leerlingen van Groevenbeek wezen ons de weg en hielpen mee om alle konijnen en kuikens te knuffelen. We mochten kippen en een kalfje aaien en zelfs een slang! Ook mochten we een rondje op een pony. Het allergekste dier vonden we toch echt de kalkoen.
  Het was een heel leuk bezoek, fijn dat we mochten komen!

 • 2021-10-05

  Afsluiting ridders en kastelen

  Er is hard gewerkt, veel geleerd en vooral heerlijk gefantaseerd over ridders en kastelen. Met riddergym en drakenzoekertje sloten we dit thema af.

 • 2021-10-05

  Nog meer kastelen

  Want als het op vrijdagmiddag heerlijk weer is gaan we gewoon buiten werken. We maakten in kleine groepjes echte zandkastelen.
  Wat een teamwerk!

 • 2021-10-05

  Schoolreisje

  Alle ridders verzamelen!
  We zijn bij het Muiderslot, hebben daar alle torens beklommen via steile trappen. Ook gluurden we door schietgaten of we nog een vijand zagen.

  Na een lekkere lunch gingen we ook nog spelen bij Oud Valkenveen. Wat een fijne dag!

 • 2021-10-05

  Kastelen

  Het eerste project waar we over werkten had alles te maken met de schoolreis.
  In de klas bekeken we hoe een kasteel gebouwd werd, en we deden dat zelf ook in de bouwhoek en met de kleine blokjes.

 • 2021-07-10

  Zomer

  Bij onze ijskraam in de klas is het druk!