Doneer voor een groen schoolplein in Ermelo-Zuid

27 mei 2019

Doneer voor een groen schoolplein in Ermelo-Zuid

Rondom onze nieuwe school komt een groen schoolplein. Vindt u dit ook een goed plan? Een donatie is meer dan welkom. Volg de link: GROEN SCHOOLPLEIN en bepaal zelf de hoogte van uw bedrag! Hartelijk bedankt, namens de kinderen en de natuur!

Project Schoon Belonen

27 mei 2019

Project Schoon Belonen

Sinds mei doen we als school mee met het project ‘schoon belonen’. Er zijn twee containers geplaatst die wij gaan vullen met blikjes en petflessen. Iedere volle container levert 15 euro op en dit wordt rechtstreeks gedoneerd aan Stichting Leergeld. Kortom; minder zwerfafval in Ermelo en iets positiefs doen voor je medemens. Hoe mooi is dat?

Nieuwe school bijna klaar

27 mei 2019

Nieuwe school bijna klaar

De schilders zijn druk bezig met de afwerking van de muren. De vloerbedekking (pvc) kan bijna worden aangebracht en dan kan het inrichten beginnen. In juli kunnen we gaan genieten van onze nieuwe school. Bent u ook benieuwd naar de binnenkant? Maak een afspraak, u bent van harte welkom!

Nieuwe schooltijden met ingang van 1 augustus 2019

27 mei 2019

Nieuwe schooltijden met ingang van 1 augustus 2019

In het nieuwe schooljaar veranderen onze schooltijden. De middagpauze zal 1 uur duren (tot 13:00 uur) en de kinderen zijn om 15:00 uur uit. Op woensdag stoppen we om 12:15 uur en de onderbouw (groep 1 t/m 4) is op vrijdagmiddag vrij. De bel gaat vijf minuten voor aanvang (dus bv om 8:25 en 12:55 uur) Maandag 8:30 - 12:00 / 13:00 - 15:00 uur Dinsdag 8:30 - 12:00 / 13:00 - 15:00…

Nieuwe schoolshirts!

31 januari 2019

Nieuwe schoolshirts!

Eind januari konden de kinderen voor het eerst de nieuwe schoolshirts aan. Ze staan echt geweldig! En super bedankt, want de shirts zijn gesponsord door: Almax schoonmaak- en glazenwassersbedrijf BLIJ van Bewegen Content Coalitie Get Healthy Lifestyle Centre

Open dagen in februari 2019

31 januari 2019

Open dagen in februari 2019

Op maandag 4 februari tussen 13:30 en 15:30 en woensdag 6 februari tussen 10:00 en 13:00 uur kunt u onze school bezoeken. Wat krijgt u dan te zien? Eigenlijk hetzelfde als alle andere dagen: Een fijne school waar we met veel respect voor elkaar goed onderwijs verzorgen, waar kinderen met plezier leren, waar veel positieve dynamiek is en waar we een open houding hebben naar alle…

Eindtoets Basisonderwijs

18 mei 2018

Eindtoets Basisonderwijs

Voor de meivakantie kregen we de uitslag van ROUTE8! Dit is de adaptieve eindtoets die wij jaarlijks in groep 8 afnemen. Wederom scoorde onze school zeer goed met een gemiddelde van 216. Dat ligt ruim boven de bovengrens die de inspectie hanteert! Op het onderdeel rekenen scoorden we zelfs nog hoger; een gemiddelde van 221! Daar zijn we best een beetje trots op!

Vastenactie 2018

10 april 2018

Vastenactie 2018

Waar een kleine school (ook) groot in is: De tijd tussen carnaval en Pasen is door de kinderen van de RKPWA goed benut. In deze ‘veertigdagentijd’ is het hen gelukt om door het doen van klusjes en ludieke activiteiten € 2248,95 bij elkaar te sparen. Dit geld is niet voor de school bestemd, maar wordt door een ouder van school naar The Soupkitchen in Tirana gebracht. Voor één euro…

Schaatsen in het Olympisch Stadion Amsterdam

21 januari 2018

Schaatsen in het Olympisch Stadion Amsterdam

Vrijdag 19 januari mochten alle kinderen van de bovenbouw schaatsen. Dankzij Heel Ermelo Beweegt kregen zij de kans om op deze prachtige baan in Amsterdam te schaatsen, beroemde schaatsers te ontmoeten en het Olympisch shorttrackteam in actie te zien en uit te zwaaien. Wat een geweldige ervaring was dit!

Afsluiting creatieve middag

15 januari 2018

Afsluiting creatieve middag

Wat is het toch prachtig om te zien hoe frank en vrij de kinderen zich op het podium bewegen.

Plusklas

15 januari 2018

Plusklas

Het leek een simpele opdracht: bouw een stevige brug met spaghetti en lijm. Gebruik zo sterk mogelijke constructies! Zie hier het resultaat!

Begrijpend lezen onderzoek

15 januari 2018

Begrijpend lezen onderzoek

In samenwerking met de Universiteit van Utrecht zijn we bezig met een onderzoek naar de meest effectieve vorm van begrijpend lezen. Fantatisch om te zien wat dit met de motivatie van kinderen doet!

Creatieve middag bovenbouw

15 januari 2018

Creatieve middag bovenbouw

We hebben een samenwerking opgezet met Vuvera (volksuniversiteit Veluwerand) De kinderen van de bovenbouw leerden er djembé spelen, schilderkunsten en binnen onze eigen school nog een prachtige lantaarn te maken.

Sinterklaas

5 december 2017

Sinterklaas

Sinterklaas bracht ons natuurlijk een bezoek. Hij kwam sensationeel aanscheuren in een bijzondere wagen.

Creatieve middag

14 november 2017

Creatieve middag

De kinderen genoten enorm van de creatieve middag! De juffen, meester, moeders en oma ook! Er werd van alles gedaan: vouwen, werken met hout, 3Dschilderij maken, papier maché en borduren. Er is heerlijk geknutseld en we kunnen bijna niet wachten tot het weer maandag is!

Houd Ermelo Schoon!

16 september 2017

Houd Ermelo Schoon!

De hele school sloeg de handen ineen om al het zwerfafval rondom de school en in de buurt op te ruimen. Zoals gebruikelijk deden we dit in gemixte groepjes, zodat het voor iedereen gezellig en goed te doen was. Fantastisch gedaan kinderen! We zijn weer trots op jullie!

Nieuw schoolplein

16 september 2017

Nieuw schoolplein

Bij de nieuwe school komt een nieuw schoolplein. De komende weken krijgen we drie presentaties van architecten die onze wensen en eisen hebben vertaald naar een mooi plan! De kinderen kiezen uiteraard mee! Het wordt in ieder geval een uitdagend, natuurlijk schoolplein waar van alles te ontdekken is!

Schoolreis

16 september 2017

Schoolreis

Aan het begin van het jaar met groep 1-7 in de bus op weg naar…? Burgers’ Zoo. De kinderen hadden het bezoek voorbereid middels het project en hadden enorm veel zin! Groep 8 paste op de school, werkte in de morgen heel hard aan een competentietoets en in de middag was er een leuke film, met heerlijke kussens, sloffen, thee en een koekje!

Kennismakingsgesprekken en ouderavond

16 september 2017

Kennismakingsgesprekken en ouderavond

Aan het begin van het schooljaar nodigen we ouders uit om met de leerkracht in gesprek te gaan over hun kind. Wat zijn de verwachtingen dit schooljaar en wat hebben de kinderen nodig om tot optimale bloei te komen? Daarnaast hebben we tijdens de ouderavond gesproken over de schoolbeleving: Hoe beleeft u de RKPWA op het gebied van onderwijs, communicatie, ouderbetrokkenheid, creativiteit en…

Openingsviering schooljaar 2017-2018

16 september 2017

Openingsviering schooljaar 2017-2018

Alle groepen droegen hun steentje bij met daarop alle goede intenties voor dit schooljaar. De bedoelingen waren duidelijk… we gaan er een TOP-jaar van maken!

Goed begonnen in de eerste schoolweek

28 augustus 2017

Goed begonnen in de eerste schoolweek

De eerste week zit er al weer op en wat is er al weer veel gebeurd. We hadden een mooie openingsviering waaraan alle groepen letterlijk hun steentje bijdroegen. Op een baksteen schreven zij waar ze dit schooljaar aan gaan bouwen en we merken dat ze daar, samen met hun juf/ meester goed mee gestart zijn! De stenen gaan wij vast nog gebruiken in de nieuwe school! Groep 5-6 ging naar een concert…

Bieb op 7 juni geopend!

7 juni 2017

Bieb op 7 juni geopend!

Op woensdag 7 juni om 11:15 uur werd de bibliotheek op school (dBoS) geopend. Onder toeziend oog van alle leerlingen van de school liep de burgemeester dwars door de ‘gesloten’ deur heen. Achter de geopende ‘deur’ in de bibliotheek lazen, als verrassing, de leerlingen van groep 8 een stapelverhaal voor.

Catent komt bij ons leren

20 maart 2017

Catent komt bij ons leren

Begin maart kwamen er docenten van Catent van ons leren hoe je de 21e-eeuwse-vaardigheden in combinatie met Wereldoriëntatie aan kunt bieden. Een hele middag lang hebben wij hen verteld en laten ervaren hoe je projecten/thema’s ontwikkeld en kinderen hierin begeleid! Zij waren erg enthousiast en gaan dit ook in de praktijk brengen!

dBoS de Bibliotheek op School

20 maart 2017

dBoS de Bibliotheek op School

In samenwerking met de bibliotheek Noordwest-Veluwe starten wij voor onze schoolkinderen met ons eigen uitleensysteem. De collectie is binnen, de ouders/oma’s hebben instructies gehad en de kinderen kunnen niet wachten. Drie ochtenden in de week is de bieb open. We hopen hiermee kinderen op een toegankelijke manier te laten genieten van heel veel leuke boeken!

Vastenactie

22 februari 2017

Vastenactie

Ons goede doel was dit jaar Albanië. Wij spaarden voor de allerarmste kinderen zodat ze twee keer per week een gezonde hap eten krijgen. In plaats van te bedelen voor geld voor eten kunnen zij dan naar school toe! We zijn heel trots op onze kinderen, want zij spaarden met elkaar € 2065,- bij elkaar. Daar worden 4130 maaltijden voor bereid en uitgedeeld!